Buborékfoci Blog | Bubifoci hírek és érdekességek

A Kazinczy utca Budapest belvárosában, a VII. kerületben található. A Király utcát és a Rákóczi utat köti össze az igen forgalmas és még annál is hangulatosabb utcácska. Itt található az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara; a romkocsmák rangidőse, a Szimpla Kert; a Kazinczy utcai zsinagóga és a Magyar Elektrotechnikai Múzeum is. Méltán kedvelt hazai és külföldi körökben, hisz mindenki talál magának tetsző helyet és programot itt.

A „zsidó negyedről”

A mai Kazinczy utca az egykori „nagy gettó” területén található, melyet 1944-ben jelöltek ki. Ide zsúfolták be a több tízezer zsidót, miközben kitelepítették a nem zsidó lakosságot. Valamint ezen a területen találhatók a XIX. század óta az ortodox zsidóság főbb vallási helyei is, mint például a Dohány utcai zsinagóga, a Rumbach utcai zsinagóga és a Kazinczy utcai zsinagóga is

A Romkocsmákról

Buborékfoci Budapesten

Erzsébetváros ezen része nem mindig virágzott annyira, mint napjainkban. A lepukkant városrészből a jobb módúak kiköltöztek, így az elhagyatott bérházakban és udvaraikban a 2000-es évek elejétől kezdve megjelentek a romkocsmák, melyek nélkül Budapest ma már elképzelhetetlen. A Szimpla Kert volt az első, mely 2004-ben alakult. A Kazinczy utcában található még az Ellátó Kert, illetve számos kiskocsma, pub, klub, mint például a Kocka vagy a Yellow Zebra, ahol a baráti sörözések mellé gyakran társul a háttérben egy-két fős akusztikus koncert is.

Street Food

Buborékfoci Budapesten

Ha még enni is szeretnél egy jót a Kazinczy utcában, akkor a KARAVÁNban a helyed. Tíz ismert hely kioszkjai találhatók itt: Berlin Canteen, a Paneer, a Le crépe, a Pasta Station, a Mangalica és társa, a Parázs, a Vespresso, a Zing Burger, egy bár, és a Lángos Máshogy. Jó étvágyat! :)

Buborékfoci Budapest Team 
KÖSZÖNTÜNK A BUBORÉKFOCI BUDAPEST BLOGFELÜLETÉN

2015.06.12

Buborékfoci Budapesten

Az elkövetkezendő hetekben heti egy-egy bejegyzést olvashattok különböző témákban, mint például mit nézz meg mindenképp Budapesten, ha itt jársz; milyen rendezvények és események vannak a fővárosban nyáron; illetve személyes élménybeszámolókkal is készülünk nektek buborékfocis programokról. :)

A képet Hlinka Zsolt készítette, aki egy igen tehetséges és sikeres magyar fotós és galériatulajdonos. Fotóit százak kedvelik facebook-on, mindemellett pedig számos fotójából óriásplakát készült. Munkái megtekinthetők az alábbi linken, mely Az Év Honlapja lett 2014-ben: http://www.hlinka.hu/ Illetve hogy idézzem: „A Focus Photo Gallery kiváló minőségű, egyedi, limitált kiadású képalkotásokat kínál.” Ezek itt tekinthetők meg: http://focusgallery.hu/ Legyünk Rá együtt büszkék!

További szép hétfőt!

Buborékfoci Budapest Team 

English version